Image

Vrijwilligers

Leuk dat je misschien mee wilt helpen als vrijwilliger bij onze activiteiten! Wij zijn altijd op zoek naar mensen die het leuk vinden om activiteiten voor kinderen te organiseren. Wij hopen op enthousiaste vrijwilligers, die er samen voor willen zorgen dat de kinderen een leuke tijd hebben. We vinden het ook fijn als je met de voorbereidingen wilt helpen. Voor een week begeleiden van activiteiten, krijg je een onkostenvergoeding van €35,00.

Hieronder vind je per activiteit wat er van je verwacht wordt. Wil je meer info dan kan je altijd bellen of een mailtje sturen. Het emailadres is info@vakantiekinderfeesten.nl.

Ook voor aanmelden kan je daar terecht. Stuur een mailtje met jouw gegevens en waarom jij graag mee zou willen op kamp. Vermeld daarbij ook:
- of je een rijbewijs hebt
- wat voor opleiding je hebt of volgt
- of je al eerder mee bent geweest op een van onze activiteiten, of een soortgelijke activiteit hebt begeleid


DAGKAMP
Dagkamp vindt plaats in de eerste week van de zomervakantie. Maar een paar maanden van te voren, beginnen de voorbereidingen al. In enkele bijeenkomsten met de leiding worden de activiteiten bedacht en voorbereid. De zondag voor het kamp, zetten we samen alles klaar. De tenten moeten worden opgebouwd en de banken, tafels en spelmaterialen worden klaargezet.

Tijdens het Dagkamp word je 's morgens tussen 8 en 9 met de bus opgehaald. De bus brengt je naar het kampterrein aan de Schenkeldijk. Hier krijg je een groepje kinderen toegewezen, dat je begeleidt tijdens de verschillende spelletjes. Ook eet je samen met de kinderen en let je op tijdens het vrij spelen. Samen met een ander groepje en hun leiding deel je een tent. Voor de leiding staat er altijd koffie en thee klaar, ander eten en drinken moet je zelf meenemen.
Kinderen mogen mee op Dagkamp vanaf 5 jaar. Om leiding te zijn op Dagkamp moet je minstens 16 jaar oud zijn. Om de oudere kinderen, van 12-15 jaar, te begeleiden, moet je ouder zijn dan 18 jaar. Voor hen wordt een ander programma georganiseerd dan voor de jongere kinderen.

WEEKKAMP
De leidingploeg van het Weekkamp komt van te voren regelmatig bijeen. Samen bedenken we welke activiteiten we willen gaan doen. Ook bespreken we welke rol iedereen tijdens het kamp wil vervullen.
Het Weekkamp is voor kinderen van 7 t/m 16 jaar en wordt georganiseerd in de 3e week van de zomervakantie. Je gaat met de bus naar het terrein van Scouting Hoogerheide in Hoogerheide (Noord-Brabant). Hier slapen we in slaapzalen of in tenten op het terrein.

Tijdens het kamp wordt er van je verwacht dat je een groep van ongeveer 7 kinderen begeleidt. Met deze groep doe je mee met diverse activiteiten gedurende de dag en de avond. We spelen spellen op het terrein, in het bos en soms in het dorp. Daarnaast houd je toezicht tijdens het eten en slaap je met de groep in een tent of slaapzaal. Jij zorgt ervoor dat de kinderen een fijne tijd hebben!

Tijdens het kamp zijn de maaltijden inbegrepen. Ook is er wat te drinken en wat lekkers wanneer de kinderen dit ook krijgen. Andere tussendoortjes moet je zelf meenemen.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen jongere en oudere kinderen. Zo krijgen zij elk een eigen slaapzaal toegewezen en is er voor hen een apart activiteitenprogramma waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd van de kinderen.

Voor het Weekkamp geldt: ervaring als leiding, bij een van de andere activiteiten of in het werk of bij bijvoorbeeld een sportvereniging, is vereist. De minimumleeftijd voor leiding is 18 jaar.

RATJE DOE
Dit is een activiteit die in de laatste 2 weken van de zomervakantie wordt gehouden in sporthal Reeland in Dordrecht. Van te voren maken we samen de sporthal klaar voor gebruik.

Er wordt van je verwacht, dat je gedurende een week diverse creatieve en sportieve activiteiten begeleidt. Je zult elke dag een andere activiteit toegewezen krijgen en elke dag een andere collega. Door de week heen worden er ook verschillende speciale activiteiten gedaan als bijvoorbeeld bloemschikken, bakken en noem maar op. Dagelijks zullen grote aantallen kinderen tussen de 5 en 13 jaar deelnemen.

Voor de leiding staat er altijd koffie en thee klaar, ander eten en drinken moet je zelf meenemen. Ook kan je in het snoepwinkeltje wat lekkers en ander drinken kopen.

De minimumleeftijd als leiding is 16 jaar. Je dag begint om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

PROMOTIEACTIVITEITEN
Door het jaar heen houdt de stichting VKF diverse promotieactiviteiten in de gemeente Dordrecht. Vaak zijn het gezellige locaties waar veel publiek komt dat binnen onze doelgroep past. De activiteiten, waarbij meestal gebruik gemaakt wordt van een luchtkussen en een infostand, vinden doorgaans in het weekend plaats.
Wil je meer weten over onze activiteiten of wil je je aanmelden?
Stuur dan een mailtje naar: info@vakantiekinderfeesten.nl

VakantieKinderFeesten-logo-600x100.png

Volg ons